Laster innhold, vennligst vent..
Søtpotetsuppe

Krydret søtpotetsuppe med mye smak.

Foto: SVT

Krydret søtpotetsuppe

Når tiden ikke strekker til er det fint å kunne servere suppe til middag. Denne er en favoritt som er full av smak og godsaker.

Slik gjør du

Merk at framgangsmåten her er litt annerledes enn i TV-programmet, men den er mer effektiv.

Har du fått tak i økologiske søtpoteter behøver du ikke skrelle, bare skrubbe dem godt. Hvis ikke må du skrelle dem.

Del søtpotetene i grove terninger.

Skrell og skjær en løk i tynne skiver. Det er ikke så nøye siden suppen skal i en mikser etter hvert. Ha oljen i en stor kasserolle og fres løken til den er myk sammen med de to kanelstengene. Det tar cirka 4 minutter.

Legg sitrongresstilken på en fjøl og bank på den med baksiden av en kniv eller noe annet tungt. Det gjør at smakene kommer fram. Hakk den grovt.

Tilsett sitrongress og alle de andre ingrediensene i kasserollen. Kok til søtpotetene er myke, cirka 7-10 minutter. Miks suppen i en blender eller bruk en stavmikser. Server med nyrevet kanel og eventuelt litt havrefløte.

Kilde: Elenore Bentel og Karoline Jönsson i TV-serien «Vegetarretter»/SVT