NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Krydret lam

Lammekjøttet har kost seg i marinade før det ble kokt lenge.

Foto: DR

Krydret lam

Anne Hjernøe lager sin egen krydderblanding, dukkah. Den bruker hun i marinader, i salat, i sausen. Denne gangen er det dukkah i marinaden til lammekjøttet.

Slik gjør du

Ingrediensene til marinaden røres sammen og has i en frysepose. Ha kjøttet i fryseposen og lukke den, smør kjøttet godt inn med marinade. La kjøttet trekke i marinaden i minst en time, helst over natten.

Skjær løken i smale båter. Stek den godt i olivenolje. Ha i kjøtt, kanel og kardemomme og brun kjøttet godt.

Klipp eller skjær tørket frukt i passe munnfuller og tilsett dem i gryten sammen med ristede mandler. Rør det sammen og stek i noen minutter.

Tilsett tomatene, hell fond på til kjøttet er dekket og rør godt. Sett lokket på gryten og la lammet småkoke i 1-2 timer, alt etter hvor god tid du har. Rør med jevne mellomrom.

Dukkah
Rist alle ingrediensene i en tørr panne til de begynner å ta farge og krydderne avgir fantastiske dufter.

Ha alt sammen i en morter sammen med salt, og støt det til et grovt pulver.

Når dukkahen er helt avkjølt has den på glass, den kan oppbevares lenge.

Bruk dukkah som et dryss i salater og gryteretter, som dip til brød med en god olje eller som ekstra smak til marinader og dressinger.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR