Kjøttsuppe med brød

Suppen kan selvsagt også serveres uten at du tar den med deg ut i termos.

Foto: Hanne Hoftun / NRK

Krydret kjøttsuppe

Suppe til termosen, mye smak er godt på tur.

Slik gjør du

Skjær kjøtt og pølser i små terninger. Hakk løken, finhakk hvitløk, skjær purren i tynne ringer og gulrøttene i små terninger.

Brun kjøttet godt og krydre med salt og pepper. Ta opp kjøttet, men la stekefettet være igjen i pannen/gryta. Tilsett løk, purre og gulrot og la det frese et par minutter.

Tilsett hvitløk, timian og litt av kraften, la det koke til grønnsakene er myke. Ha i tomater, kjøtt, pølsebiter og resten av kraften. Kok opp og la suppen småkoke til kjøttet er mørt.
Smak suppen til med salt, pepper og chili.

Tips

Kokte bønner og hakket syltet paprika er også godt i suppen.