Laster innhold, vennligst vent..
Fiskekaker med sursøt agurksalat

Fiskekakene har fått masse deilig krydder, og i stedet for de tradisjonelle ostehøvel-skivene har Lise Finckenhagen kuttet agurken i strimler.

Foto: Tone Johannesen / NRK

Krydrede små fiskekaker med sursøt agurksalat

Med koriander og karripasta blant ingrediensene har Lise Finckenhagen tilsatt litt Thailand i fiskekakene sine.

Slik gjør du

Oppskriften holder til 16 små fiskekaker.

Begynn med agurksalaten. Kok opp eddik, vann og sukker. Avkjøl laken.

Skjær agurken i fyrstikklignende strimler. Skjær sjalottløken i tynne skiver, riv ingefæren og finhakk hvitløken. Bland alt sammen i en bolle. Hell over laken, dekk til bollen og la salaten stå slik frem til servering.

Fjern stilken på limebladene og finhakk bladene (skal helst være ekstremt finhakket). Fjern endene på sukkerertene, skjær dem i så tynne strimler som overhodet mulig.

Del torsken i biter og ha dem i en foodprocessor sammen med salt, karripasta (begynn med en spiseskje og prøv deg frem), egg og potetmel.

Kjør blandingen til en glatt og jevn farse. Ha alt over i en bolle og rør inn fiskesaus, sukker, limeblader, koriander og sukkererter. Form farsen til 16 små fiskekaker. Stek fiskekakene i olje, cirka tre minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne. Serveres straks med agurksalat.

Tips

Kaffirlimeblader kjøpes hele i asiatiske butikker, eller du kan kjøpe tørkede (flak) på små poser fra Santa Maria. Får du ikke tak i noen av delene kan du erstatte bladene med revet skall av en lime.

Fiskekakene kan gjerne serveres med en peanøttdip.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen