Krydrede kjøttboller med tomatsaus

Krydrede kjøttboller stekt i tomatsaus.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Krydrede kjøttboller i tomatsaus

Kjøttbollene stekes i ovnen i tomatsausen. Den delen av kjøttbollene som ligger i sausen blir kokt, den delen av bollene som stikker opp av sausen får en fin stekeskorpe.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kjøttboller
Finhakk løk, hvitløk og rosmarin. Alle ingrediensene røres sammen til en god farse. Lag kjøttboller av farsen og legg dem i en ildfast form.

Tomatsaus
Stek løk og hvitløk i olje til de har fått en glassklar konsistens. Tilsett laurbærblad og rosmarinstilker og stek det sammen med løken. Ha i en god dråpe sherryeddik og la det koke inn. Tilsett tomatene og la sausen koke et kvarters tid.

Smak sausen til med sukker, salt og pepper og hell sausen over kjøttbollene til de er dekket halvveis. Sett formen med kjøttboller og tomatsaus i ovnen i ca. 20 minutter, alt etter bollenes størrelse, ved 200 °C.

Spis kjøttbollene med nybakt brød, salte poteter og en god, bitter salat.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR