Laster innhold, vennligst vent..

Krydderurtsukker

Bruk de mest aromatiske krydderurtene når du skal lage et eksotisk kryddersukker. Sukkeret kan brukes til desserter, kaker og til varme eller kalde drikker.

Slik gjør du

Sitronverbena, sitrontimian, kardemomme, stevia, meksikansk estragon, appelsinsalvie, ananassalvie, duftgeranier og sitrongress er alle veldig gode til kryddersukker.

Mos krydderurtene med rørsukker, sitrusskall, kanskje litt frisk ingefær og en chili til grovt kryddersukker i food processor. Uten food processor hakker man urtene veldig fint og blander dem med sukkeret.

Det er stor forskjell på hvor saftige plantene er. Sukkermengden må tilpasses fuktigheten i kryddersukkeret, sukkeret gjør at kryddersukkeret holder seg.

Kryddersukkeret legges ut på et fat eller et brett i solen og tørker inn så det meste av væsken fordamper. Det vil aldri bli helt tørt. Kryddersukkeret kan holde seg veldig lenge i tett glass. Hvis man velger å tørke sukkeret i ovnen skal det skje på maksimum 40 °C, ellers forsvinner smaken.

Man kan også lage et mindre søtt sukker, men det må brukes med det samme. Det er sukkeret som sikrer holdbarheten.

Sitron eller limesaft er godt i kalde og varme drikker. Man kan også tilsette rom eller andre sterke drikker, særlig hvis det er chili i sukkeret. Det blir enten til en skjønn toddy eller en long drink med litt alkohol.

Tips

Flere oppskrifter: Camillas krydderplanter

Kilde: Camilla Plum i TV-serien Camillas krydderplanger/DR