Krydderstekte kamskjell

Kamskjell er lekker norsk mat som stiller i delikatesse-klassen!

Norske kamskjell er blant de beste som finnes. Kom deg derfor til butikken og skaff deg noen. Denne oppskriften er nemlig for god til å gå glipp av.

Slik gjør du

Åpne kamskjellene og rens dem. Både den hvite muskelen og rognen kan brukes.
La kamskjellene ligge i kaldt vann i 15 minutter. Ta dem opp og tørk dem på kjøkkenpapir.
Del muskelen i to horisontalt, Behold rognen hel.
Sett kjølig til det skal brukes.

Sitronsyltet skorsonnerrot
Skrell skorsonnerøttene og kutt dem i tre like biter.
Kok opp vann, melk og salt og kok røttene i 5 minutter.
Hell av vannet og hold skorsonerroten varm.
Smelt smør og sukker til lys karamell.
Tilsett saft fra sitron og kok litt inn.
Tilsett chili og skorsonnerrot, småkok til skorsonnerroten er myk og dekket av sitron-karamellen.

Karamellisert endive
Kok opp vann og salt.
Legg i endivene og kok ½ - 1 minutt.
Legg endivene på rist eller klede for å renne av.
Strø over sukker og stek endivene gylne i olje eller smør.

Krydderstekte kamskjell
Stek kamskjellene gylne i smør eller olje.
Ta opp skorsonnerroten og kok inn sitronsirupen til tykk saus.
Anrett skorsonnerrot, endive og stekte kamskjell på tallerken og fordel sitronsirupen over.
Frisk koriander til pynt.