NRK Meny
Krydderskanke

Lammeskanke med eksotisk krydder.

Foto: Astrid Hals/ www.matprat.no

Krydderskanker

Lammeskanker er kjempegodt. I denne oppskriften har vi brukt spennende krydder fra fjerne himmelstrøk.

Slik gjør du

Knus hele frø, tilsett øvrige krydder og bland alt godt eller bruk en ferdigblanding (fra Midtøsten, Tyrkia eller Arabia)

Gni kjøttet inn med olivenolje og strø på krydderblandingen.

Stek kjøttet i stekepanne eller under grillen til det har fin farge rundt det hele. Legg kjøttet over i form med lokk og la det steke videre i ovn ved 175 ºC i 1,5-2 timer.

Lag sjysaus: Kok opp kraften og monter sausen med smør.

Tips

Å montere en saus betyr at du tilsetter smør i små mengder, og rører det inn før du tilsetter mer. Sausen blir da tykk og blank.

Kilde: www.matprat.no