Kryddersild lag-på-lag i porsjonsglass

Nederst ligger poteter i terninger, over der igjen purre, rømme, kryddersild og på toppen sjalottløk og dill.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Kryddersild lag-på-lag i porsjonsglass

Sild kan bli en elegant smårett eller forrett hvis du følger denne oppskriften. Og aller best blir det hvis du koker lake og legger silden på glass sjøl.

Slik gjør du

Porsjonsglass med sild

Skjær potetene i terninger, og kok til de er myke. Skjær purren i tynne skiver, og kok opp en kjele med lettsalta vann. Ha purreskivene oppi det kokende vannet, og flytt dem umiddelbart over i iskaldt vann. La skivene renne av seg på papir.

Skjær sild i mindre biter.

Skjær tynne skiver av sjalottløken. La den ligge noen minutter i kaldt vann sammen med dill.

Varm opp smøret til det blir brunt.

Legg ingrediensene lagvis i små syltetøyglass, klare dessertskåler eller andre glass. Begynn med poteter, deretter purre, fortsett med rømme, sild og til slutt dill og sjalottløk.

Hell over brunt smør til slutt.

Kryddersild

Kok opp eddik, sukker og vann sammen med krydderet. La laken kjølne. Legg så i silden, og la den trekke i minst ett døgn. (Du kan selvfølgelig også lage denne retten med ferdigkjøpt sild).

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö / YLE