Slik gjør du
Porsjonsglass med sild
Skjær potetene i terninger, og kok til de er myke. Skjær purren i tynne skiver, og kok opp en kjele med lettsalta vann. Ha purreskivene oppi det kokende vannet, og flytt dem umiddelbart over i iskaldt vann. La skivene renne av seg på papir.
Skjær sild i mindre biter.
Skjær tynne skiver av sjalottløken. La den ligge noen minutter i kaldt vann sammen med dill.
Varm opp smøret til det blir brunt.
Legg ingrediensene lagvis i små syltetøyglass, klare dessertskåler eller andre glass. Begynn med poteter, deretter purre, fortsett med rømme, sild og til slutt dill og sjalottløk.
Hell over brunt smør til slutt.
Kryddersild
Kok opp eddik, sukker og vann sammen med krydderet. La laken kjølne. Legg så i silden, og la den trekke i minst ett døgn. (Du kan selvfølgelig også lage denne retten med ferdigkjøpt sild).