Vegetarisk julepostei med rødbetkaker og kryddersaus

Vegetarisk julepostei med rødbetkaker og kryddersaus.

Foto: Camilla Tjønn Thingvoll / NRK

Kryddersaus med appelsin og chili

Julesaus laget på gode krydder som passer til den som vil ha et vegetarisk alternativ. Bård Rasmussen bruker hvitløk, chili, appelsin, nellik, fennikel, anis og muskat i sausen.

Slik gjør du

Hakk løken, hvitløken og chilien i småbiter og stek de i en kjele med olje. Når løken er myk tilsetter du appelsin. Stek i 2 minutter til.
Tilsett vann og appelsinjuice. Kok opp. Når det koker har du i grønnsaksbuljong og smaker så til med krydder, salt og pepper.
Tilsett kokosfløte og sukkerkulør, balanser fargen til den minner om viltsaus. Mer fløyte gir lysere farge og mer sukkerkulør gir mørkere farge.
Når smakene har blandet seg godt siler du av grønnsakene med en sil. Jevn evt sausen med maizena hvis den ikke er tykk nok. Brukes som julesaus.

Tips

Kilde: Bård Rasmussen i Kveldsåpent