NRK Meny
Sitron og urter

Sitronskall, salt og ulike friske urter er innholdet i urtesaltet fra Camilla Plum. Det er bare din fantasi som setter grenser for smakskombinasjonene.

Foto: fra tv-serien Camilla Plum: Mat som holder / DR

Kryddersalt med friske urter

Har du salt, en blender og noen friske urter, kan du lage et salt som har nærmest ubegrensa holdbarhet.

Slik gjør du

Kryddersalt med basilikum og koriander

Plukk bladene av mynten, og skjær de groveste stilkene bort fra de andre urtene. Ta det ytterste skallet av hvitløken, og skjær den i åtte biter.

Kjør alt i en foodprocessor til urtene er knust, men saltet fremdeles er helt. I denne oppskriften er det ekstra mye urter, så saltet må tørke lenger, i et tynt lag.

Marokkansk kryddersalt

Samme framgangsmåte som på det andre kryddersaltet.

Tips

Holdbarheten på urtesalt er nærmest ubegrensa.

Andre gode kombinasjoner kan være gresk oregano, chili og timian – estragon, kjørvel, persille og dill – dill, kjørvel og mynte – basilikum, dill og koriander – fennikel, sitronskall og sitrontimian – timian, gresk oregano, mynte og sort pepper.

Kilde: Camilla Plum i tv-serien Mat som holder/DR