Krydderkokt pære med havre, nøtter og krem
Foto: NRK

Krydderkokt pære

Krydderkokt pære med ristet havre, nøtter, soya/vaniljekrem og appelsinsukker.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Pærene skrelles, bunnen og toppen kuttes av og kjernen ta ut. Legg dem i sitronvann.
I en kjele tilsettes sukkeret med 1 dl vann, og varmes opp til sukkeret har karamellisert seg. Ha så i krydderet, Grand Marnier og ca.1,5 l vann. Dette kokes til karamellen har løst seg opp.

Legg pærene i laken og la det småkoke/trekke til pærene er ferdige.
Væsken siles fra pærene og reduseres til en tykk sirup, helles over pærene rett før servering.

Nøttene hakkes og drysses over, sammen med brunet havre.

Soya/vaniljekrem

Alle ingrediensene vispes til en bløt krem. Ta ut vaniljestangen.

Appelsinsukker

Bruk det tynne ytterste laget av skallet og ikke det hvite. Kjør sammen sukker og skallet i en blender. Strø dette på kremen.