Laster innhold, vennligst vent..
Krydderkakefigurer

Disse danske krydderkakefigurene ligner veldig på norske pepperkaker. Men deigen er ikke helt den samme.

Foto: Fra TV-serien Det søte juleliv / DR

Krydderkakefigurer

Mette Blomsterberg lar døtrene være med når det skal bakes krydderkakefigurer.

Slik gjør du

Deig
Mel, smør, melis, kanel og nellik eltes sammen til det smuldrer. Tilsett eggeplommene og la deigen samle seg. Når deigen er jevn, settes den i kjøleskap i en halv time før den kjevles ut.

Stikk ut figurer. (Kakemenn, kakekoner, hjerter osv.). Samle store figurer på en stekeplate med bakepapir og små figurer på en annen stekeplate med bakepapir, sånn at det tar like lang tid å steke alle på samme plate. Kna deigrestene sammen og gjenta kjevlingen og stikk ut nye figurer. Til slutt kan det lages små peppernøtter av den resterende deigen.

Figurene stekes ved 170 °C - til de er gylne. Tiden er avhengig av kakenes tykkelse og størrelse, mellom 8 og 18 minutter. Hold et øye med kakene mens de stekes.

Glasur
Pisk melis og eggehvite hvitt og luftig med en håndmikser. Glasuren er klar når den ikke flyter sammen når piskingen stopper. Den ferdige glasuren has i en sprøytepose eller et kremmerhus av papir. Dekorer figurene etter eget ønske. Dryss med pistasj, strøssel, frysetørket bringebær, finhakkede mandler, sølvperler osv. Bare fantasien...

La de pyntede kakefigurene lufttørke et par timer før de lagres i tette bokser.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Det søte juleliv

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte juleliv/DR