Krydderappelsiner

Du kan spise både skallet og appelsinkjøttet. Skallet smaker beskere, men samtidig kraftig av alt det gode krydderet du har i laken.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Krydderappelsiner

Krydderappelsiner er et fantastisk følge til både middag og pålegg. På én time har du et spennende tilbehør som får det til å lukte nydelig i hele huset.

Slik gjør du

Skjær hver appelsin i åtte båter. Fjern alle steiner.

Ha sukker og vann i en kjele, og sett kjelen på middels varme til sukkeret har løst seg opp. Knus kanelstanga litt. Skrell ingefæren og skjær den i tynne strimler. Ha i krydderet, og kok opp laken. Den skal koke i fem minutter før du har i appelsin.

Legg appelsinbåtene i kjelen, gi alt et nytt oppkok, og la det stå i 45 minutter. Det skal boble lett i kjelen under kokinga. Etter tre kvarter er appelsinskallet blitt mykt. Skru av varmen, og la appelsinene avkjøle seg i kjelen.

Ha appelsinbåter, lake og krydderet på glass. Fire appelsiner blir til omtrent én liter.

Tips

Krydderappelsinene passer spesielt bra sammen med svinekjøtt – både ribbe og skinke. Det er godt middagstilbehør, men kan også serveres til frokosten. Også lam og and kan få følge av tilbehøret.

Skallet kan spises, men smaker beskere enn appelsinkjøttet. Venter du en dag eller to før du spiser dem, får kryddersmaken trukket skikkelig godt inn i appelsinene.

Appelsinene holder lenge hvis du bruker reine glass og oppbevarer dem kaldt.

Kilde: Line Kjærran Norling