NRK Meny
Krumkaker

Krumkaker kan formes på mange måter. Som kremmerhus, en rull eller en åpen skål til krem og bær.

Foto: Synøve Dreyer / Tine

Krumkaker

Krumkaker er en av de klassiske julekakene. Likevel serveres disse vakre småkakene året rundt – både som tilbehør til kaffekosen og dessert med for eksempel multekrem eller en frisk bærsalat.

Slik gjør du

Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 1 time.

Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.

Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.

Oppbevar krumkakene i tett boks.

Tips

En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.

Se også: Juleoppskrifter fra NRK Østfold

Kilde: Tine / www.tine.no