NRK Meny
Kroppkaker i neslesuppe

Kroppkaker servert i neslesuppe. Del kroppkakene i to, så du får se fyllet, før du heller på suppen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Kroppkaker med nesler og røykt sideflesk

Svenske kroppkaker ligner på norske komler. Tareq Taylors kroppkaker fylles med løk, røykt sideflesk og brennesle. Kroppkakene serveres i neslesuppe.

Slik gjør du

Kroppkaker
Riv de rå potetene fint, bland inn salt og press ut væsken med hendene.

Press de kokte potetene gjennom en finmasket sil og bland dem med de rå potetene.

Tilsett potetmel og mel og bland alt til en jevn røre.

Hakk løken og brenneslene fint og skjær flesket i små terninger. Fres flesk og løk til løken blir myk og blank. Tilsett neslene og rør sammen.

Lag en liten skål av potetrøren i hånden og fyll med nesleblandingen. Lukk den til som en ball. Pass på at det er helt tett med potetrøre.

Kok kroppkakene i saltet vann i 12-15 minutter, avhengig av størrelsen. De flyter opp når de er ferdige. Kroppkakene serveres til neslesuppe.

Neslesuppe
Finhakk løk og hvitløk og fres i en gryte, uten at de får farge. Tilsett hvitvin og kyllingbuljong. Gi alt et oppkok og smakt til med salt og pepper.

Finhakk brenneslene og tilsett dem i den kokende buljongen. Gi suppen et oppkok.

Server suppen med en gang sammen med kroppkakene.

Tips

Se også: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT