NRK Meny
Krepsesupper

Suppen foran er en kremet krepsesuppe. Suppen bak er en klar krepsesuppe. På kanten ligger filodeigpakker med kreps, avokado og lime. Se etter oppskriften nederst.

Foto: Fra TV-serien «Tinas mat»

Krepsesuppe med krondill

Tina Nordström serverer to slags krepsesuppe med pakker av filodeig.

Slik gjør du

Skrell og skjær pastinakk, fennikel og løk i små biter. Varm oljen i en stor kasserolle. Brun reke- eller krepseskall med pastinakk, løk, fennikel, hvitløk og tomatpuré. Tilsett vin, fyll med vann så det dekker. Tilsett krydder.

Press kvasten med dill ned i væsken. La stilkene være opp,så du lett kan ta den ut igjen. La det småkoke i ca 30 minutter, skum av underveis. Sil av grønnsakene og kok inn buljongen til den får en god smak.

Krydre med salt og pepper, konjakk og kajennepepper.

Hvis du ønsker en kremet krepsesuppe har du i 2 dl fløte til 3-4 dl buljong. Ha litt sitron i den kremete suppen.

Tips

Server med

.

Kilde: Tina Nordström i «Tinas kjøkken»