NRK Meny

Kremet sjøkrepssuppe

Sjøkreps er en nær slektning av hummeren og smaker nydelig sammen med timian, kjørvel, bladpersille og noen gode grønnsaker. Med litt fløte og tomat i suppen blir nytelsen total!

Slik gjør du

Det hvite av purreløken og en gulrot kuttes i fine strimler. Legg det i isvann til senere bruk.

Ta av halen på sjøkrepsen og kok den i lettsaltet vann i ca 30 sekunder. Avkjøl i isvann og skrell deretter av skallet. Ta ut «tråden» som er på midten av ryggen. Legg krepsehalene på et klede til avkjøling.

Fres deretter hodene og klørne i en varm panne med olje, i ca 3 minutter. Tilsett da kuttet løk, gulrot, resten av purreløken, hvitløken og timian. Fres igjen i ca 3 minutter. Ha i tomatpuré og fres i ett minutt. Tilsett vann og fløte og la det koke i ca en halvtime.

Sil av innholdet og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Legg det i en dyp, varm skål og ha i sjøkrepsen.

Lag en god salat med gulroten og purreløken som er strimlet. Ha i kjørvel og bladpersille til ønsket mengde.

Server gjerne med godt brød til.

Kilde: Morten André Tungesvik i Frokost-TV