Rekesuppe med kroppkaker

Små boller av potet, mel, ingefær og reker smaker godt i rekesuppen.

Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Kremet rekesuppe med mini-kroppkaker

Bisque er en kremet suppe og denne gangen lager Tina Nordström suppen med reker og kroppkaker.

Slik gjør du

Rekebisque
Varm opp en gryte med olje eller smør. Skjær grønnsakene i grove biter og og fres dem sammen med rekeskallet til de begynner å få litt farge.

Tilsett tomatpureen. Det er viktig at den svis av, så den skarpe tomatsmaken forsvinner.

Tilsett safran og fres i 3-4 minutter til. Hell på vin og la det koke i fem minutter. Hell på vann og fløte. La det småkoke i 15-20 minutter.

Sil suppen i et dørslag og smak til med salt og pepper.

Kroppkaker
Kok potetene i saltet vann. Hell av vannet og la dem avkjøles.

Mos potetene, ha i salt og arbeid inn egg og hvetemel til en smidig deig.

Bland inn finhakkede reker, ingefær og dill. Form til små boller.

Ha bollene i suppen og la dem småkoke i 5-7 minutter.

Server suppen med finhakket vårløk.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas julekjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4