NRK Meny
Kremet reinsdyrgryte med eple- og sellerirotpuré, rosenkål og tyttebær

Kremet reinsdyrgryte servert på eple- og sellerirotpuré og med rosenkål og tyttebær.

Foto: Fredrik G. Hareide / NRK

Kremet reinsdyrgryte

Kremet reinsdyrgryte med sjampinjong, sølvløk og gulrøtter kan du servere med eple- og sellerirotpuré og rosenkål stekt med bacon og løk. Og til vilt passer det alltid med tyttebær. Oppskriftene du trenger finner du nederst her.

Slik gjør du

Skjær fileten i passende stykker, og gni de inn med salt og pepper.

Stek kjøttet i en varm panne med olje til det er gyllent og har fått en fin stekeskorpe.

Ha i smør, timian og finhakket hvitløk og la det surre i noen minutter under omrøring. Ta kjøttet ut av pannen og kok pannen ut med vann.

Fres grønnsakene i oljen i noen minutter. Ha på fløte og la det koke på middels varme under omrøring i ca. 4-5 minutter.

Ha på rømme og vannet fra stekepannen som du stekte kjøttet i. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett kjøttet og la det hele koke i et par minutter.

Tilsett persille og gressløk rett før servering.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Se Kjartan Skjelde lage kremet reinsdyrgryte i Førkveld 05.11.2012

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Førkveld