Kremet cajunpasta med kylling og parmesan, det er en fest av en middag med mye smak.

Kremet pasta med kylling og parmesan, det er en fest av en middag med mye smak.

Foto: Rolf-Anders Vollan / Det glade kjøkken

Kremet pasta med cajunkylling

Godt krydret kylling med en deilig kremet saus. Retten er ferdig på 30-40 minutter, her er det bare å nyte.

Slik gjør du

Kutt opp kyllingen i små terninger. Stek den i litt olje i en varm stekepanne, til den får en fin stekeskorpe på alle sidene. Kyllingen skal også trekke i sausen, så om du ikke har stekt den helt gjennom så går det fint.

Når kyllingen nærmer seg ferdigstekt krydrer du den med cajun kryddermiks, og blander godt. Stek videre et par minutter og legg den over på et fat.

Mens kyllingen steker har du tid til å kutte opp grønnsakene. Løken skrelles og kuttes i små terninger sammen med paprika. Hvitløken finhakkes.

Idet kyllingen er ferdigstekt, surres både løk og paprika i en god klunk med olje i samme stekepanne som du har brukt til å steke kyllingen i. Når løken begynner å bli blank og myk, har du i hvitløken og surrer videre et par minutter.

Tilsett kyllingkraft og kremfløte og la sausen koke i 5-10 minutter til den tykner noe.

I mens koker du pastaen i lettsaltet vann til den er al dente. Koketiden vil variere avhengig av hvilken pastatype du bruker. Ha den ferdige pastaen over i et dørslag slik at vannet renner av.

Når sausen har tyknet noe, tilsetter du crème fraîche. Tilsett kyllingen, kok opp og la kyllingen trekke i sausen i cirka 5 minutter. Smak på sausen, og krydre med eventuelt mer cajun kryddermiks om du synes den mangler litt smak.

Bland så forsiktig inn pastaen. Dryss over fersk basilikum og riv over litt parmesan rett før servering.

Tips

Velg gjerne en annen pastatype, men pastaformer som kan holde på litt saus er å anbefale. Her brukes pastaskjell, men også penne pasta (pastarør) og fusilli (pastaskruer) vil fungere bedre en vanlig tagliatelle (båndspagetti).

Cajun kryddermiks fås kjøpt i en del dagligvarebutikker, men kan også enkelt lages selv.

Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»