NRK Meny
Kyllingsuppe

Lise Finckenhagens kyllingsuppe fra Frokost-TV.

Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Kremet kyllingsuppe med eple, vårløk og estragon

Se Lise Finckenhagens oppskrift på kyllingbuljong og lag kyllingsuppe.

Slik gjør du

Skjær vårløken i tynne skiver og hakk hvitløken. Fres hvitløk og halvparten av vårløken i smør og olje. La det frese i ca. 5 minutter under omrøring.

Tilsett melet, bruk en visp og spe med kyllingbuljongen litt etter litt. Kok opp og la suppen småkoke i 5 minutter. Tilsett fløte og kyllingkjøtt. Smak suppen til med salt og pepper.

Fres resten av vårløken med epleterningene i en stekepanne. Tilsett estragon og server blandingen i suppen.

Tips

Erstatt en eller to dl av buljongen med eplemost. Bytt ut estragonen med hakket gressløk.

Kyllingbuljongen lager du selv etter denne oppskriften: Kyllingbuljong

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV