Kremet brokkolisalat

Brokkoli, bacon, pinjekjerner og rødløk med et dryss av bladpersille.

Foto: Jan-Kristian Schriwer / NRK

Kremet brokkolisalat

– En av mine favorittsalater, sier kokken Jonathan Romano. Brokkolisalaten passer som supplement til middagen, eller den kan spises alene som en forrett eller smårett.

Slik gjør du

Stek baconet og la det renne av på kjøkkenpapir.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gylne.

Skjær rødløken i tynne skiver. Skyll løken i iskaldt vann og la den ligge der i 5 minutter. Skift vann to ganger. Da blir man kvitt råsmaken, og får man skikkelig «crispy» løk.

Skjær brokkolien i skiver, bruk gjerne stilken også. Kok opp saltet vann og ha i brokkolien i 30 sekunder. Løft den opp fra det kokende vannet og rett i isvann. La brokkolien renne godt av og tørk den lett med kjøkkenpapir.

Når alt er klart blander man alle grønnsakene, bacon, og pinjekjernene i en bolle. Ha i majones og chili, og bland godt. Smak til med sitronsaft og sukker. Anrett på et fint fat, og dryss over hakket persille.

Kilde: Jonathan Romano i «Gratulerer med dagen!» på NRK1