Kransekake

Lise vil ha riflete kanter på ringene i kransekaken. Det er det ikke på denne.

Foto: Aleksander Nordahl / SCANPIX

Kransekake

Lise Finckenhagen og Ida Kjøstelsen lager kransekake i Nitimen. Ida har fått oppskriften fra Wenche i Fredrikstad og nå følger de den.

Slik gjør du

Bland det tørre sammen og tilsett så en og en av eggehvitene. Bakebollen (eller kjelen som Wenche bruker) kan gjerne stå i varmt vann mens man rører det hele sammen.
Det går visstnok lettere da. Bruk sleiv når du rører.

Så bør deigen eller blandingen stå i romtemperatur over natta.
Dagen etter sprøyter man deigen i godt smurte former. Kan bruke kjøttkverna på mikseren.

Lise bruker en engangssprøytepose av plast med en sprøytetyll av stål. Hun må bruke en del krefter for å få presset deigen ut og over i formene.

Stek formene på 180 °C i ca 16 minutter – midt i ovnen.

Når ringene er ferdig stekt settes de ut på trappa, slik at formene ”slår seg”, ca 10 minutter. Vipp ringene ut av formene med en skarp kniv.

Stable ringene sammen og sett den kaldt før servering.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen