NRK Meny
Kransekake

Stor eller liten kransekake blir festpyntet og flott med smellbongbonger og norske flagg.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Kransekake

Festkaken over alle festkaker fra Lindesnes til Nordkapp. Ingen kan slå den stolte kransekaken med små vaiende norske flagg. Det blir ikke fest uten!

Slik gjør du

Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag.

Mal mandlene. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.

Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive.

Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.
Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 °C i 10 minutter.
Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.

Fyll et papirkremmerhus med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.

Kransekake kan med fordel fryses.

Tips

Kransekakekurv og overflødighetshorn fylles med twist eller annen konfekt. Husk at til kurv må du også lage en bue til hank og en bunn som har samme omkrets som den minste/nederste ringen i kurven.

Kilde: www.egg.no