Krabberøre i tomat

En lunsjrett eller smårett med krabbekjøtt.

Foto: Tone Johannesen / NRK

Krabberøre i tomat

Lise Finckenhagen lager en pikant godbit med krabbe i Nitimen.

Slik gjør du

Lag et lite snitt i bunnen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann til skinnet begynner å løsne, og deretter rett over i iskaldt vann. Dra av skinnet, men la stilken sitte igjen (den er til pynt). Skjær av toppen (ta vare på den) og skrap ut tomatkjernen med en teskje.La tomatene stå oppned på kjøkkenpapir frem til servering.

Bland sammen krabbekjøtt, majones, estragon og gressløk. Smak krabberøren til med salt, pepper og pepperrot. Den må gjerne være litt pikant. Fordel røren i de uthulede tomatene, sett lokket tilbake på plass og drypp litt olivenolje over tomatene.

Serveres med ekstra majones og godt brød. En liten grønn salat med olivenolje- og sitrondressing er også godt til.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen