NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Strandkrabbe

Krabbebisque lages med litt større krabber enn denne.

Foto: DR

Krabbebisque

Bruk skallet fra krabbene til å lage suppe av. Her får du oppskriften på krabbesuppe fra TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Varm opp oljen i en stor gryte. Knus krabbeskallene godt og ha dem i gryten. Stek krabbeskallene på høy varme i 8-10 minutter, rør godt.

Vask og skrell grønnsakene, kutt dem fint. Ha grønnsakene i gryten og stek dem med krabbeskallene til de faller sammen. Ha i tomatpuré og stek den med. Hell på hvitvin og fiskefond til alt er dekket. Man kan bruke buljongterninger eller ferdigkjøpt flytende fiskefond, men pass på saltmengden. Det beste resultat får du selvfølgelig hvis du bruker hjemmelaget fiskekraft.

Pepperkorn og krydder has i gryten, la det småkoke i en time.

Skum av innimellom. Sil kraften og kok den ned til den smaker veldig godt og sterkt. Hell i kremen og la suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper og en klype kajennepepper. For å gi suppen en liten ekstra piff kan du gi den en dråpe konjakk eller kanskje en skvett Pernod.

Før servering kokes suppen opp og skummes eventuelt opp med en stavmikser.

Tips

Hva er bisque?

Fra Wikipedia: Bisque er en betegnelse man bruker på en kremet suppe som er lagd på en puré av sjømat, kjøtt eller grønnsaker, som for eksempel: Hummerbisque eller blomkålbisque. Suppen blir deretter tilsatt fløte og tyknet med bechamelsaus. Man antar at suppens opprinnelse er Biscayabukta og at navnet kommer derfra.

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR