NRK Meny
Trollkrabbe

De lange krabbeklørne fra kongekrabben klippes opp og kjøttet tas ut.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne/DR / DR

Krabbe med vaniljemajones

Klør fra kongekrabbe kokes og serveres med en krydret majones med vanilje. Vi er vant med at vanilje brukes i søt mat, men her lager den en interessant smak til majonesen.

Slik gjør du

Krabbene kokes i saltet vann i ca. 20 minutter og avkjøles i kokevannet. Krabbeklørne klippes opp og kjøttet pilles ut. Krabbene serveres med en krydret vaniljemajones.

Krydret vaniljemajones
Pisk egget og tilsett oljen dråpevis mens du pisker til oljen er helt absorbert. Jo mer olje egget absorberer, jo større mengder kan du tilsette om gangen. Når majonesen er tykk og lekker smakes den til med litt salt.

Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha dem i majonesen. Du kan også ha i selve stangen hvis smaken skal være mer intens. (Stangen tar du ut når majonesen serveres.)

Tilsett finhakket chili, finhakket koriander, limeskall og limesaft samt nypresset hvitløk. Server majonesen til den nykokte kongekrabben.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR