Kongekrabbe i wok


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Krabbeklørne
Bruk ca. 1 kg rå klør av kongekrabbe og klipp opp klørne i halvtint tilstand. Det er viktig å rense krabbeklørne før de tiner før mye, konsistensen til rå, opptint krabbe er geleaktig og vanskelig å jobbe med. Krabbekjøttet kuttes i små wokbiter.
Vend krabbekjøttet i mel og saltblanding.
Stek krabbestykkene.

Grønnsaker og saus
Wok grønnsakene i olje uten at de blir møre. Start med løk, hvitløk og gulrot. Paprika og squash til sist siden de trenger kortest koketid.

Bygg opp en saus ved å helle 3-4 dl fløte, litt creme fraiche eller rømme og litt fiske- eller krabbeskallkreft i woken. La det surre med grønnsakene.
Krydre med mer tandoori etter egen smak og smak til med salt/pepper.
Jevne sausen litt med 1/2 dl revet jarlsbergost.

Til slutt has saften av en lime i sausen for å få syrlighet. Her kan en bruke sitronsaft eller litt hvitvin i stedet.

Ha krabbebitene, krepsehaler og reker opp i wok’en og varm opp uten å røre særlig.
Serveres med masse jasminris eller annen indonesisk ris.