Slik gjør du
Mandelbunner
Oppskriften holder til 5–6 mandelbunner (diameter cirka 20 cm).
Mal mandlene i en kvern eller hurtigmikser.
Visp eggehvitene stive. Vend sukkeret forsiktig inn og fortsett å vispe til du kan snu bollen uten at innholdet renner ut. Det tar noen minutter.
Vend inn de malte mandlene og rør forsiktig til en jevn røre.
Smør røren jevnt ut innenfor opptegnede sirkler på et bakepapir. (Du kan få til to bunner på et papir.)
Stek bunnene i midten av ovnen på 175 grader i cirka 20 minutter.
Snu straks bunnene over på et nytt papir og fjern bakepapiret som har vært i ovnen. La bunnene avkjøles på bakepapiret på en rist.
Smørkrem
Ha eggeplommene i en kasserolle og hell oppi melk eller fløte, samt sukker. Visp til en jevn blanding og kok forsiktig opp under omrøring. La kremen trekke, uten at den koker, til den har tyknet. Visp kraftig hele tiden.
Når kremen er tykk, tar du kasserollen bort fra varmen og lar den avkjøles noen minutter før du tilsetter det kalde smøret, litt om gangen, og visper til en jevn krem mellom hver smørklump. Fortsett til alt smøret er vispet inn og kremen er jevn og blank.
Sett kremen i kjøleskapet og la den bli kald.
Montering
Rist mandelflakene på svak varme i en stekepanne. Avkjøl.
Ha smørkrem mellom alle bunnene og avslutt med smørkrem rundt hele kaken. Garner med mandelflakene.
Tips