Konfektkake à la Imperial

Det fortelles at en kokkelærling laget den originale kaka i hemmelighet, natta før keiser Franz Joseph skulle åpne et hotell i Wien, i 1773. Keiseren ble meget begeistret og døpte både hotellet og kaka «Imperial». Hotellets konditori lager fremdeles denne kaka, som blir pakket og forseglet etter alle kunstens regler og sendt verden over som en hilsen fra Wien.

Foto: Nora Holter Moi / NRK

Konfektkake à la Imperial

Den originale oppskriften er hemmelig, men kaka som presenteres her er temmelig nær hotellet Imperials kake i smak, utseende og konsistens. Kaka er svært mektig og har en såkalt «voksen» smak. Den er meget holdbar, dersom den oppbevares kjølig.

Slik gjør du

Seks bunner
Visp eggehvitene stive og vend inn melis og malte mandler. Tegn 6 kvadrater på 21 x 21 cm på bakepapir og smør dem med olje. Fordel røren og bre den utover i ½ cm tykkelse.
Stek bunnene midt i ovnen ved ca 175 ºC i ca 10 minutter.
Avkjøl bunnene tildekket og på flatt underlag.

Smørkrem
Rør ingrediensene sammen til en lett og luftig krem. Smelt sjokoladen i vannbad. Smak godt til med kakao, sjokolade og konjakk.

Sette sammen kaka
Legg en bunn på et fat og smør over et tynt lag smørkrem. Er bunnen meget sprø, så dynk den med konjakk. Legg mandelbunner og smørkrem lagvis. Prøv å få kaka jevn og fin. Dekk hele kaka med resten av smørkremen. Sett den kaldt til smørkremen har stivnet.

Kjevle marsipanlokket ut til 2-3 mm tykkelse og legg det over kaka. Skjær av overflødig marsipan, det kan brukes til dekor. Smelt lys sjokolade sammen med smør i vannbad og bre det utover kaka. Når sjokoladen er stivnet kan du dekorere.

Kilde: Turid Skjold Oldenburg