NRK Meny

Konfektkake

Tørket frukt, nøtter og krydder får en natt i rom eller appelsinjus før alt bakes inn i en kake.

Slik gjør du

I stekeovnen: 175 °C, ca. 1 time.

Skjær den tørkede frukten i terninger.
Hakk mandlene og nøttene.
Legg frukt, mandler, nøtter, rosiner, krydder og sukker i en bolle. Hell på væsken, legg på lokk og la det hele stå på kjøkkenet ett døgn. Rør litt i det et par ganger i løpet av døgnet.

Tilsett mykt smør og hvetemel. Arbeid det hele til en deig.

Del deigen i 4-5 deler og form den til avlange brød som plasseres i runde eller avlange former.
Stek kakene på nederste rille og stikk i dem med en tynn pinne for å kjenne om de er gjennomstekte.
Avkjøl kakene og pakk dem inn for modning.

De blir bare bedre og bedre og bør i alle fall få modne i 10-14 dager.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker