Kokt fersken med råkrem

Kokt fersken med råkrem.

Foto: DR

Kokte ferskener med råkrem

Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen har oppskriften på ferske ferskener kokt i sirup med råkrem og mye god vaniljesmak.

Slik gjør du

Kok en god sirup av vann, sukker, finrevet skall fra en sitron og frøene fra vaniljestangen og vaniljestangen. La laken koke til den har tyknet litt.

Skjær et kryss i toppen av hver fersken. Legg dem i kokende vann i et minutt eller to. La dem avkjøles. Dra av skallet med en liten kniv. Del ferskenene i to og ta ut steinene. Legg de halve ferskenene i sirupen og la dem koke i 5-10 minutter til ferskenene er møre.

Råkrem
Eggeplommene piskes med sukker til det blir en gyllen og luftig eggedosis. Tilsett frøene fra vaniljestangen og revet sitronskall.

Pisk fløten til en luftig krem og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Sett råkremen i kjøleskapet til den skal spises. La den for all del ikke vente for lenge.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen/DR