NRK Meny
Kokt tunge

Når oksetungen er kokt skal skinnet tas av og så skjæres den i fine påleggskiver

Foto: Stig Juelsen

Kokt tunge

Kokken Stig Juelsen bruker krydder med litt mer smak enn vanlig når han koker tunge. Det blir flott pålegg til julefrokosten.

Slik gjør du

Fyll på med kaldt vann over tungen så den dekkes. Kok opp og la det koke ca. 5 minutter. Hell av alt vannet.

Fyll på på friskt vann så det dekker, kok opp igjen og skum av. Tilsett pepper og rensede grønnsaker. La tungen koke ved svak varme 2 ½ - 3 timer. For kraftig koking vil gjøre tungen tørr og kraften grumsete.

Flå tungen mens den er varm. Avkjøl den i kraften.

Server tungen kald med litt sennep til.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen