NRK Meny
Kokt torsk med duppe

Kokt torsk med poteter og duppe – en tykk saus med bacon og løk i.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) - egnsretter / DR

Kokt torsk med duppe

I serien om dansk tradisjonsmat reiser brødrene Price til Bornholm, og får prøve kokt torsk med duppe. Her er deres oppskrift.

Slik gjør du

Kokt tosk

Hvis du har fått en hel fisk, tar du ut innmaten, og skraper av fiskeskjellene. Skjær fisken i tykke skiver, ha over rikelig med salt og la den stå i kjøleskapet over natta.

Dagen etter skyller du fiskestykkene, og har dem i ei gryte, gjerne sammen med fiskehodet. Ha i laurbærblader, pepperkorn og vann så det dekker fisken.

Kok opp vannet, og la fisken trekke i mellom fem og ti minutter på svak varme. Skru deretter av varmen, og la fisken trekke ferdig til den er mør.

Saus (duppe)

Baconet steikes sprøtt i ei panne, og tas ut av panna. Steik løken i baconfettet, og sett panna til side.

Smelt smør i ei gryte, og ha i mel. Spe med kokevann fra fisken til du får en passe konsistens. Duppe skal være en tykk saus. Hvis du har lyst, kan du ha i litt kremfløte.

Tilsett løk og bacon, varm opp sausen og smak den til med sukker, salt og pepper. Hvis du ønsker at den skal være litt syrlig, kan du ha i litt eddik.

Torsken serveres med kokte poteter, persilledryss og duppe.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR