NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Kokt hvit asparges

Asparges og vår hører sammen. Den hvite aspargesen har mer smak enn den grønne, og den må skrelles før bruk. Når den skal serveres skal du gjøre det enkelt.

Slik gjør du

Skrell aspargesen hele veien rundt. Skjær bort en bit fra den groveste enden, om den er treet. Kok opp vann, helst i en aspargeskoker eller en høy, smal gryte. Ha i sitronsaft, salt, sukker og smør. Kok aspargesen stående med knoppene opp, til aspargesen er gjennomkokt, cirka 10 minutter. Vannet skal være så høyt opp på aspargesen at knoppene er rett over vannet og dampkokes. La aspargesen avkjøles litt i laken.

Bland finhakket løk med eddik og la det få et kort oppkok. La det avkjøles og bland med olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Skjær opp pølsen og ta ut farsen. Smuldre farse og stek den sprø i stekepannen i litt olje sammen med litt brødsmuler.

Legg den nykokte aspargesen på et fat. Hell over dressingen, topp med salsiccia, gressløk og brødsmuler.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE