NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Kokostrøfler

Kokostrøfler er en del av julekonfekten.

Foto: Fra TV-serien Det søte juleliv / DR

Kokostrøfler

Julekonfekt med trøffelkrem i midten, dekket med sjokolade og kokos. Oppskriften fra Mette Blomsterberg gir ca. 25 biter.

Slik gjør du

Trøffelkrem
Sjokoladen hakkes så fint som mulig med kniv og has i en ganske stor bolle.
Fløten og kokos kokes opp og tas av varmen.
Halvparten av den fortsatt varme fløten helles over sjokoladen. Rør godt med en sleiv til sjokoladen blir blank. Nå kan du ha i resten av den varme fløten. Rør igjen.
Legg plastfolie helt nede på trøffelfløten. La den stå på et kjølig sted over natten, ikke i kjøleskap.

Den stivnede kremen has i en sprøytepose med en glatt åpning og kremen sprøytes ut på bakepapir i små, like store flate topper, på størrelse med peppernøtter. ​​Toppene settes i kjøleskap et par timer før de dyppes i temperert sjokolade.

Tempering av melkesjokolade
Sjokoladen finhakkes. Halvparten smeltes over vannbad til ca. 45 grader.
Den andre halvparten has i en litt stor skål. Den smeltede delen has raskt i den usmeltede delen og de to smeltes nå automatisk sammen.

Bare hvis der er absolutt nødvendig, varmes sjokoladen litt lenger, ellers ikke.

Nå dyppes de avkjølte trøffeltoppene i den tempererte sjokoladen og rulles raskt i kokosmasse. Bruk en bolle til å ha kokosen i. Få noen til å hjelpe deg - det er hyggeligere og mye enklere.

La sjokoladetrekket herde.
Oppbevares kjølig (ikke i kjøleskap) i tett lukket boks.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte juleliv/DR