Kokostopper med lime

Kokosmakroner med smak av lime som er dyppet i sjokolade. Mette Blomsterberg har dem med som gave når hun skal på besøk.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rør egg, sukker, kokosmasse, grovrevet marsipan og limeskall til deigen samler seg. La deigen trekke i kjøleskap i en time.

Fordel deigen over 15 like porsjoner og sett dem på en bakeplate med bakepapir. Form topper med hendene. Dypp fingrene med vann hvis det trengs.

Stek toppene i ovnen på 180 °C i ca. 10-15 minutter, til de er lett gylne. Ta dem ut og la dem avkjøles i kjøleskap.

Temperer sjokoladen (Viktig! Les om temperert sjokolade) og dypp bunnene i sjokoladen. Oppbevar kakene tildekket i kjøleskap.

Tips

Les: Temperert sjokolade

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Danmarks beste kaker/DR