Laster innhold, vennligst vent..
Kokosmakronterte

Perfekt kake til middagsselskaper, sier Rachel Allen om kokosmakronterten.

Foto: Fra TV-serien Duften av nybakt

Kokosmakronterte

Denne dekorative terten er god med is eller krem til. En god dessertkake. Kokosen har naturlige oljer som gjør at kaken holder seg frisk noen dager.

Slik gjør du

Terten lages i rund form 23 cm.

Mørdeig

Smuldre smøret i melet. Ha i sukker. Bland inn egg litt etter litt (bruk 1/2 til 1 egg) til deigen henger sammen. Sett den til kjøling i kjøleskapet i 30 minutter.

Kjevle deigen ut mellom to lag plastfolie. Ta av det ene laget plastfolie og la det andre laget hjelpe deg når du skal ha deigen over i formen. Press deigen ned i formen og ta av kanten øverst. Fyll bunnen med tørre erter og stek bunnen ved 180 °C i 20 minutter. Ta ertene ut de siste 5 minuttene.

Fyll

Visp egg, sukker og kanel sammen i en bolle. Ha i kokos og smeltet smør og bland godt. Hell fyllet i den ferdige bunnen og stek i 40-45 minutter eller til den er gyllenbrun. (Noen ganger setter jeg ned temperaturen i ovnen til 170 °C etter cirka 30 minutter hvis den allerede er gyllenbrun, og jeg ikke ønsker den skal bli mørkere.)

La terten stå i formen i cirka 10 minutter før du tar den forsiktig ut. Avkjøles på rist.
Strø over melis ved servering.

Tips

Kokos og bringebærterte

Som et alternativ til kanel smører jeg noen ganger en raus spiseskje med bringebærsyltetøy over tertebunnen før jeg heller på makronfyllet.

Kilde: Duften av nybakt /orig. tittel: Rachel Allen: Bake!