Kokosmakroner

Kokosmakroner smaker som Bountysjokolade, bare at du ikke har med sjokoladen.

Foto: Øystein Westlie

Kokosmakroner

Kokosmakroner er enkle julekaker. Det går fort og de smaker godt. En perfekt kokosmakron skal være sprø på toppen og litt seig og myk inni.

Slik gjør du

Oppskriften er lånt fra Marit Røttingsnes Westlies blogg, frutimian.no.

Stekes i ca. 12 minutter på 180 °C.
Røren skal svelle i 1 time.
Kle 3 stekebrett med bakepapir.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Ha i kokosmassen og rør den forsiktig inn med en sleiv. Sikt inn hvetemelet og rør det også forsiktig inn. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 1 time slik at kokosen får svellet litt.

Kokosmakronene flyter ut når de blir stekt, så du må plassere dem med god avstand på stekebrettet. Jeg liker best å ta en klump i hånda og klemme den litt sammen før seg setter den ned på stekebrettet. Kokosmakronene steker jeg ikke på varmluft, da blir de lett litt tørre. Derfor kan jeg bare steke ett og ett brett. Stek dem midt i ovnen.

La dem ligge på stekebrettet i 2 minutter før du forsiktig løfter dem over på en stekerist. Legg dem i en lufttett boks når de er helt avkjølt.

Tips

Se også: Juleoppskrifter fra NRK Østfold

Kilde: Fru Timian / Marit Røttingsnes Westlie