Slik gjør du
Visp eggehvite, sukker og vaniljesukker med en håndmikser så det blir så stivt som når du pisker marengs.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig i en gryte.
Knus de frysetørkede bærene til fint pulver i en plastpose. Bruk en stavmikser hvis det er nødvendig.
Ta litt av den stivpiskede eggehviten og bland inn i den smeltede gelatinen for å temperere den. Ha alt i resten av marengsrøren. Vend inn forsiktig og bland inn bærpulveret.
Ha røren i en sprøytepose med en åpning på ca. 1,5 cm i tuppen.
Skjær ut bunner til kokosbollene, ca. 5 cm i diameter. Det går fint å stanse dem ut med et glass.
Trykk marengsrøren ut til en topp på hver kjeksbunn.
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovnen. Rør inn olje for å gjøre den mer rennende. Dypp kokosbollene i sjokoladen og rist dem forsiktig, så ekstra sjokolade renner av.
Dypp eller strø kokosbollene med kokos før de settes i kjøleskapet for å stivne.
Tips
Flere oppskrifter:
Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4