Kokosboller med bringebær

Kokosbollene til Tina Nordström klare til å serveres.

Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Kokosboller med bringebær

Hjemmelagde skumboller eller kokosboller fra Tinas julekjøkken.

Slik gjør du

Visp eggehvite, sukker og vaniljesukker med en håndmikser så det blir så stivt som når du pisker marengs.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig i en gryte.

Knus de frysetørkede bærene til fint pulver i en plastpose. Bruk en stavmikser hvis det er nødvendig.

Ta litt av den stivpiskede eggehviten og bland inn i den smeltede gelatinen for å temperere den. Ha alt i resten av marengsrøren. Vend inn forsiktig og bland inn bærpulveret.

Ha røren i en sprøytepose med en åpning på ca. 1,5 cm i tuppen.

Skjær ut bunner til kokosbollene, ca. 5 cm i diameter. Det går fint å stanse dem ut med et glass.

Trykk marengsrøren ut til en topp på hver kjeksbunn.

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovnen. Rør inn olje for å gjøre den mer rennende. Dypp kokosbollene i sjokoladen og rist dem forsiktig, så ekstra sjokolade renner av.

Dypp eller strø kokosbollene med kokos før de settes i kjøleskapet for å stivne.

Tips

Flere oppskrifter: Tinas julekjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4