NRK Meny
Koking av høns
Foto: www.egg.no/ Egil Hansen

Koking av høns

Kok flere høns i en stor kjele når du først er i gang. Renset, kokt hønsekjøtt er fint å fryse i passende porsjoner, så har du et flott råstoff til mang en god middag.

Slik gjør du

Del hønene i to på denne måten: Bruk en spiss kniv som stikkes gjennom brystbenet og presses ned på hver side. Brett høna godt ut slik at det knekker langs ryggbena. Klipp eller skjær over, slik at du får to halvparter. Legg dem så i en stor kasserolle med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr. l. vann). Hønene skal ikke fosskoke, men vare trekke ved 80-85 °C. Det vil si at det skal være såvidt bevegelse i vannet uten at det koker.

For å få god smak på kraften, kan du ha like deler gulrot, purre, sellerirot og løk - alt grovt oppdelt. Et par laurbærblader setter også god smak. Koketiden er ca. 2 timer.

Hønene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena.
Ta opp hønene fra kraften og avkjøl noe. Rens så kjøttet for skinn og ben.

Sil kraften - den er basis til all verdens forskjellige supper!

Tips

Kilde: www.egg.no