NRK Meny

Knurr med fennikel, tomater og svart risotto

Ovnsbakte tomater, stekt fennikel og svart risotto er tilbehør til pannestekt knurr.

Slik gjør du

Salt knurrfiletene i 20 minutter før de skal stekes.

Langtidsbakte tomater
Skjær tomatene i to og legg dem i et ildfast fat med skjæreflaten opp, Dryss over finhakket hvitløk og rosmarin. Drypp over honning og olje og krydre grundig med salt og pepper. Sett fatet i ovnen på 150 °C i ca. 2 timer.

Braisert fennikel
Rens fennikelen og skjær eventuelle triste blader av. Legg den grønne toppen til side. Skjær fenniklene i to eller fire, avhengig av størrelsen. Ha olje i en panne med høye kanter. Sauter løk og hvitløk til de begynner å falle sammen. Ha i fennikelbitene og la dem få litt farge. Pass på varmen så ikke løken eller hvitløken blir for mørke. Flamber med Pernod. Hell hvitvin og hønsefond i pannen. Tilsett revet sitronskall og safran. Legg på lokk og la det surre på svak varme til fennikelbitene begynner å bli møre. Ta av lokket og la væsken koke litt inn. Smak til med salt og pepper.

Risotto
Finhakk sjalottløk og la den klares i 3-4 ss olivenolje. Ha i risen og la dem steke med et par minutter under omrøring. Tilsett et glass hvitvin og la det koke inn. Spe med fiskefond, litt etter litt, mens det røres hele tiden til risen er nesten mør. Tilsett blekksprutblekk og så smør og parmesan. Pisk risottoen grundig. Tilsett ev. mer fiskefond hvis risottoen blir for tykk. La risottoen hvile under lokk mens fisken stekes.

Stekt knurr
Fiskefiletene tørkes grundig på skinnsiden med kjøkkenpapir. Hvis man vil ha sprøtt skinn er det viktig at skinnet er helt tørt når det legges på pannen.

Varm olje i pannen, ha i filetene med skinnsiden ned. Press dem mot pannen. De vil helst krølle seg opp. Stek dem i 2-3 minutter på skinnsiden, litt avhengig av størrelsen. Snu dem og stek dem kort på den andre siden.

Server fisken med braisert fennikel, bakte tomater og svart risotto. Dryss med hakket fennikeltopp eller basilikum og bruk braiseringsvæsken som saus.

Tips

Flere oppskrifter: Price og Blomsterberg

Kilde: James Price i TV-serien Price og Blomsterberg/DR