NRK Meny
Sukkertopp
Foto: Veronica Iselin Pedersen

Kløversuppe i form

Bare for kua, å nei da! Kløver er også mat for folk.

Slik gjør du

Rødkløver, skogkløver og hvitkløver er kjent av de fleste.

VIKTIG: Den som er allergisk overfor peanøtter, bør ikke spise kløver - plantene er i slekt med hverandre.

Plukk en god neve blomster og blader og skyll dem under springen, rist av vannet.

Hakk deretter en purre fint med en hvitløkbåt og la det surre i litt olje i en kjele.

Ha i kløver, tre poteter kuttet i terninger, fyll på 1,5 liter vann og la alt koke under lokk i 30 minutter.

Purér suppa eller bruk stavmikser rett i kjelen. La til slutt en smørklatt smelte i den varme suppa.

Hell en øse suppe over i smurt ildfast form med høye kanter, legg tynne brødskiver i, fordel skiver med gulost over brødet, deretter mer suppe og nye brødskiver med ost til alt er i formen.

Strø over parmesan og la suppa få 15 minutter i varm ovn før den serveres.

Dryss gjerne med friske kløverblomster.

Kilde: Matsprell i naturens verden, NRK Aktivum 2006