Laster innhold, vennligst vent..
Klippekrans

Klippekransen får melisglasur etter at den kommer ut av ovnen.

Foto: NRK

Klippekrans

Klippekrans er en slags kringle med fyll av smør, sukker og kanel. Stek gjærbaksten på nederste rille på 200 grader, anbefaler Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett lunken melk, sukker, kardemomme, salt , egg og smør. Bland inn melet litt etter litt og elt deigen til den blir smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse.

Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Rull deigen til en tykk pølse og kjevl ut som rektangel. Smør leiven med smør og dryss over sukker og kanel. Rull leiven fast sammen som en rullekake.

Legg den som en krans over på et stekebratt kledd med bakepapir eller bakeduk. Klipp deigen nesten igjennom på skrå, i ca. 2 cm tykke skiver. Legg skivene vekselsvis mot høyre og venstre. Etterhev under plast i ca. 30 minutter.

Pensle og stek kransen ved 200 ºC på nederste rille i 20-25 minutter. Avkjøl på rist og pynt gjerne med melisglasur.

Tips

Oppskrift:

Kilde: Lise Finckenhagen