Laster innhold, vennligst vent..
Klassisk ostesufflé

Høy og luftig ostesufflé.

Foto: NRK

Klassisk ostesufflé

Klassisk ostesufflé. Vi prøver oss på en vanskelig rett i dag. Vansken ligger først og fremst i å piske, vende inn med slikkepott og steke ostesuffleen riktig. Her er luft like viktig som egg og ost! For en sammensunket sufflé, er ... trist.

Slik gjør du

Trinn 1

Smelt smør og rør inn karri, kajennepepper og mel. Røre inn melk mens du visper til sausen tykner. Ta kjelen av komfyren og rør inn nesten all den revne osten, den smelter mens du rører. Skill eggene og rør inn de fire eggeplommene og smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Pisk de fire eggehvitene stive. Løft forsiktig inn 1–2 ss stivpisket eggehvite for å få sausen litt 'løsere'. Vend så forsiktig inn resten av eggehviten med en slikkepott, vær rolig og lett i bevegelsen, her gjelder det å beholde mest mulig luft i massen.

Trinn 3

Pensle en suffléform som rommer ca. 1,2 liter. Gni inn kanten med brødrasp, dette gjør at suffleen lettere kan klatre oppover innsiden av kanten når den hever seg under steking. Hell røren i formen og dryss resten av osten på toppen. Stek på nederste rille i ovnen på 190° C i ca. 25 minutter. Den skal klatre over kanten og bli gyllen på toppen.

Tips

NB: IKKE åpne ovnsdøren før det er ca. 5 minutter igjen av steketiden. Serveres umiddelbart med en god salat – og brød om du ønsker det.

Kilde: Inge Johnsen i Norgesglasset/NRK P1