NRK Meny
Karamellpudding
Foto: Espen Grønli/www.egg.no

Klassisk karamellpudding

Denne desserten går aldri av moten. Passer til konfirmasjon og bryllup og når du ellers trenger en festdessert.

Slik gjør du

Ha sukkeret i en 1 1/2 l form, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen av og til slik at den blir jevnt glassert.

Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glaserte formen. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (Røren «setter» seg, hindrer luftbobler).

Stek karamellpuddingen ved 125 °C i vannbad i ca 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl i formen til neste dag.

Løsne puddingen langs kanten av formen og hvelv den på et fat med kanter. Server puddingen med pisket kremfløte og eventuelt friske bringebær til pynt.

Kilde: www.egg.no