Klassisk eplekake

Med et lite dryss av melis langs kanten blir eplekaken ekstra lekker.

Foto: Elin Vatnar Nilsen

Klassisk eplekake

En saftig eplekake er perfekt til kaffen. Denne varianten er enkel å lage, og smaker godt både lunken og kald.

Slik gjør du

Pisk romtemperert smør og sukker til det blir luftig. Tilsett eggene, ett for ett.

Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha i melken.

Ha røren i en smurt kakeform med en diameter på 22–24 centimeter. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i båter. Legg eplebåtene på toppen. Strø over hakkede mandler (kan sløyfes), kanel og sukker. Bruk gjerne perlesukker om du ønsker.

Stek kaken på 180 grader med over- og undervarme. Total steketid er 30–40 minutter. Skru ovnen over på varmluft de siste 10 minuttene.

Kilde: Elin Vatnar Nilsen i radioprogrammet Brønsj/NRK P1