Laster innhold, vennligst vent..
Klassisk eplekake

Med et lite dryss av melis langs kanten blir eplekaken ekstra lekker.

Foto: Elin Vatnar Nilsen

Klassisk eplekake

En saftig eplekake er perfekt til kaffen. Denne varianten er enkel å lage, og smaker godt både lunken og kald.

Slik gjør du

Pisk romtemperert smør og sukker til det blir luftig. Tilsett eggene, ett for ett.

Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker. Ha i melken.

Ha røren i en smurt kakeform med en diameter på 22–24 centimeter. Skrell eplene og legg dem på toppen. Strø over hakkede mandler (kan sløyfes), kanel og sukker. Bruk gjerne perlesukker om du ønsker.

Stek kaken på 180 grader med over- og undervarme. Total steketid er 30–40 minutter. Skru ovnen over på varmluft de siste 10 minuttene.

Kilde: Elin Vatnar Nilsen i radioprogrammet Brønsj/NRK P1