Klar kantarellsuppe med posjert egg

Kantarellbuljong med posjert egg.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Klar kantarellsuppe med posjert egg

En klar buljong kalles consommé og kan være litt vanskelig å lage på rette måten. Filip Langhoffs kantarellsuppe er en lettere variant, men dyp i smaken og krones med et posjert egg.

Slik gjør du

Buljong

Riv kantarellene for hånd. Skjær løken i skiver og fres løk og kantareller i en gryte. Ha på vin og vann. Kok opp og la det stå i 30 minutter. Smak til med salt og litt epleeddik.

Posjert egg

Knekk eggene i kaffekopper, ett og ett. Kok opp vann og eddik, sett vannet rolig i spinn. Vannet skal ikke koke videre, men syde sakte. Hell eggene i vannet, ett om gangen. Posjer dem i cirka 2-3 minutter.

Server alt i porsjonsskåler. Legg egg i skålene, riv den rå kantarellen over egget. Hell den varme buljongen over.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE