Hopp til innhold

Klar for EM i kokkekunst

Gunnar Hvarnes har tatt hjem heder og ære før. Nå er han klar til å konkurrere mot Europas beste kokker i kokke-EM i Geneve i juni. Nå viser han oss endelig hva han skal servere kresne dommere.

Video Gunnar Hvarnes legger opp menyen til kokke-EM

Gunnar Hvarnes og hjelperen Filip Bendi legger opp maten. Klar for prøvesmaking.

NRK har fulgt Gunnar Hvarnes i forberedelsene til mesterskapet. I mars var Eyvind Hellstrøm på besøk. Han får prøvesmake menyen og si sin hjertens mening. Og det vet vi at Eyvind Hellstrøm kan.

Video Gunnar Hvarnes får hjelp fra Eyvind Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm smaker på maten mens NRK må stå på gangen. Men etterpå får vi høre hvordan det gikk.

Vitenskapelig

I april var NRK med Gunnar Hvarnes i matlaben i Stavanger og så hvordan vitenskap og forskning kan hjelpe ham fram til det perfekte resultatet. Her forskes det på temperatur og utseende.

Video Gunnar Hvarnes går vitenskapelig til verks

Sigurd Øines og Britt Elisabeth Olsen hjelper Gunnar Hvarnes i arbeidet med å lage den perfekte kveita. Sigurd Øines er forsker i Nofima. Britt Elisabeth Olsen er kokk og næringsmiddeltekniker.

Design

En knapp måned før EM i Geneve må Gunnar Hvarnes snart ha klar hvordan han skal presentere maten. Designet på fatet er ekstremt viktig. Det er det første dommerne ser og da bør man jo bli lagt merke til.

Video Gunnar Hvarnes får hjelp til det visuelle

Målfrid Østerhus i «Det Visuelle» hjelper Gunnar Hvarnes å få maten på det beste fatet.